Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η Χιονάτη και τα σημεία

Η Warja Lavater άρχισε να πειραματίζεται με την οπτική επικοινωνία τη δεκαετία του 1950. Πίστευε πως ο συνδυασμός κωδίκων και σημείων θα δημιουργούσε μια νέα γλώσσα αφήγησης που δεν θα ήταν λεκτική αλλά οπτική, μια γλώσσα αφήγησης, η οποία ανεξάρτητα από την εποχή, την εθνικότητα και την ηλικία θα μπορεί να διαβαστεί και να ανοίξει «τις πόρτες του βασιλείου της φαντασίας».

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την εκδοχή της «Χιονάτης και των επτά νάνων» από τη Lavater και αφού κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο έχει δομηθεί οπτικά η αφήγηση της, κατασκευάζουν τη δική τους εικόνα χρησιμοποιώντας το ίδιο υπόμνημα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη ΚΔΑΠ Νεάπολης συμμετέχει στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας #KE2017gr με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου