Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

«Η περιπέτεια μιας νότας»

Εικόνες από το μουσικό-θεατρικό δρώμενο «Η περιπέτεια μιας νότας» που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30μ.μ. στην αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από τα εργαστήρια Μουσικού Συνόλου του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της γιορτής λήξης του ετήσιου προγράμματος.
Η παρουσίαση ήταν αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα εργαστήρια Μουσικού Συνόλου και δημιουργήθηκε από τους αυτοσχεδιασμούς των παιδιών. Βασίστηκε στα δομικά στοιχεία της μουσικής, όπως ο ήχος και η σιωπή, ο ρυθμός, το τονικό ύψος, ένταση, η διάρκεια, το ηχόχρωμα κι άλλες πηγές ήχων. Με μουσική και φαντασία ξετυλίχθηκε μια μικρή περιπέτεια θέτοντας συγκεκριμένους μουσικούς στόχους, όπως αυτοσχεδιασμοί με παντομιμική κίνηση, διασκευές μελωδιών και χαρακτηριστικά της μουσικής έκφρασης, ήχο-εικόνες, απόδοση τεχνικών του ήχου και ολοκληρωμένες ενορχηστρώσεις. 

Στην παράσταση συμμετείχαν 30 παιδιά, ηλικίας από 8 έως 12 ετών.

Υπεύθυνη του Μουσικού Συνόλου, επιμέλεια και συντονισμός παρουσίασης: Θεοδώρα Μαγαλιού, μουσικός.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου